Tuesday, March 16, 2021

Mis juhtus?

 

4. NÄDAL

Esmaspäeval, 8. märtsil märkasime, et lehtedele on tekkinud pruunid laigud!

Mis juhtus? Kas päikene on teinud liiga?






Aitäh, hea Aigi!
Paneme selle tähtsa kommentaari blogisse ka üles!


Meie köögiviljanduse õpetaja vaatas pilte ja arvas: "Vaadates neid pilte, on muidugi keeruline täpselt öelda, mis taimedel viga. Üldjuhul võiksin väita, et tegemist on toitainete puudusega, eriti kaaliumi puudusega. Siiski ma ei kiirustaks ainult kaaliumväetist andma vaid ikkagi kompleks väetisena köögiviljadele mõeldud väetist.
Kuna piltidelt on näha, et lehed on heledad - lämmastiku puudus.
Lehed võivad olla heledad ka vähesest valgusest.
Päikesepõletusega ei tohiks küll tegu olla, sest päikesepõletuse korral muutub paberjalt valgeks pigem lehe pind, mitte servad. Pildil on näha heledaks/ kollaseks tõmbunud leheserv ja üksikud roodude vahelised konkreetsed alad. Päikesepõletuse korral tekivad täiesti ebakorrapärased, leheroodusid mittearvestavad laigud.
Lisaks võib mängida rolli muld, kastmisvesi ja eelkõige kuiv õhk, sest tubastes tingimustes on õhuniiskus väga madal, kuid kurgitaimed tahavad kõrgemat õhuniiskust, et hästi toitaineid omastada."
Ja kokkuvõtvalt: tasuks valida sobivam väetis, piserdada taimi sageli ja jälgida valgusfooni. Loodan, et kommentaarid on abiks ja aitavad kurgitaimedel kosuda.

5. NÄDAL

Kurgitaimed tublid, kasvavad ja kosuvad hästi!    Näitavad juba esimesi õisi.

                                                                  



6. NÄDAL

Kurgisõbrad istutasid kurgitaimed suurematesse pottidesse, toitva kurgimulla sisse! Kolmel kurgitaimel õied ja viljaalgmed küljes aga neljas kurgitaim on jäänud väikseks . Loodame, et uued, ruumikamad pesad toitva mullaga meeldivad kurgitaimedele!
KASTAME, PISERDAME, KAITSEME PAHALASTE EEST "ROHELISE SEEBIGA", ANNAME LISATOITU JA VARSTI SAAMEGI KURKI!










































































No comments:

Post a Comment

KURGISÕBRAD NAERUMUMMUD

 17.MAI Rõõmsad NAERUMUMMUD soovivad kõigile kurgisõpradele sooja kevadet, päikselist suve! AITÜMA PROJEKTI KORRALDUSMEESKONNALE! Kõige pike...